Tillbaka

till bloggen efter en vecka på ön Porquerolles och en vecka av mycket läxor (lärana kände nog att de behövde kompencera för vår minisemester).
Har snart varit här i sju veckor och känner hur språket börjar lossna mer och mer. Nu kan man i alla fall göra sig förståd i en affär och ställa några enkla frågor samt uppfatta mer av vad folk säger runt omkring.
Franskarna pratar ju sjukt snabbt så man måste ju be dem att prata långsamt och tydligt, men det kommer. Känns skönt att kunna säga det, att det känns som att franskan börjar komma nu. I början var man mer tveksam då man inte fattade ett ord utan endast omringades av en massa regler och konstiga uttal. 'R' ner i halsen och 'a' upp  i näsan plus att man bara ska uttala första delen av ett ord när man läser det. Men nu ser ni börjar minnet hänga med och göra nya stiger där uppe.
En grej som dock är lite synd är att skolan är internationel och tar emot en stor del svenskar. I klassen är vi bara svenskar vilket gör att man inte får möjlghet att utöva sin franska så mycket. Eller möjlighet och möjlighet, det är klart att vi kan gå och försöka snacka franska med varandra, men man är ju så lat och utan den där piskan som tvingar en att prata franska så pratar man ju hellre svenska över en kaffe. Klättringen och baletten som jag börjat i är ju riktigt nice både för kroppen, själen och utvecklingen av språket, men idealet hade ju varit att bo i en korridor med en massa andra franska studenter samt plugga på ett franskt universitet.
Vem vet, jag kanske här någonstans för mina universitetsstudier...
Här kommer en liten glimt av vad som passerat den senaste veckorna.
Cykeltur på Porquerolles. Från höger; Rebecca från Örebro, Moa från Uppsala och Felicia från Göteborg.
På tur med guid i den vackra naturen. Vattnet var helt klarblått och om inte klipporna varit så vassa hade jag hoppat i utan att tveka.
Morgonpromenad sista dagen. Tänkte att vi skulle få uppleva soluppgången vid havet, men det var lite för höga berg runt omkring så det hann bli frukostdags innan vi såg några strålar.
Klättring i kalonkerna i ca 30graders värme. Tror att andelen fräknar på min kropp fördubblades under den helgen.
Efter flera timmars klättring och god lunch var det tid för siesta.
Klassiska pick-nick lunchen tillsammans med Felicia, Sanella och Moa, beståendes av
Tapenad, korv, ost och baguetter så klart!

RSS 2.0